Kverneland Optima TFprofi

Kverneland Optima är den universella pneumatiska precisionssåmaskinen för majs, solrosor, åkerbönor, oskalade betor, pelleterade betor, dvärgbönor, sojabönor, ärtor och många andra typer av frön, redo för mulch eller konventionell sådd. Inom denna produktgrupp har Optima TFprofi en bogserad hydraulisk fällbar ram med en arbetsbredd på 6 m, vilket ger den perfekta kombinationen av exakt såddplacering, hög prestanda och ett minskat krav på traktoreffekt på endast 90 hk.

Optima TFprofi kan utrustas med HD-II eller high speed SX, mer information nedan. Med Optima TFprofi SX ökar den nya valfria centrala utsädesbehållaren med en kapacitet på 870 liter effektiviteten genom att öka volymen och ytterligare minimera maskinens inställningstid. 
Gödselbehållaren på 2000 liter kan enkelt fyllas med en frontlastare, big bags eller som tillval med en fyllningsskruv. Det finns olika gödselkärror tillgängliga. Som tillval kan gödselgivan drivas elektrohydrauliskt.
Kombinationen av Optima med iXtra LiFe gör det möjligt att applicera flytande gödsel under sådd. För mer information, se iXtra LiFe.

Fördelarna:
– Den mest exakta utsädestilldelningen
– Mångsidighet: för alla sorters utsäde
– Lågt effektbehov
– Hög prestanda upp till 5 ha/per timme
– Bekväm koppling och stor manövrerbarhet.
– Kompakt och snabb på vägen


DOKUMENT Kverneland Optima TFprofi

KONTAKT

För mer information kontakta någon av våra säljare.